Volt egy nefelejcses bögrém Nagymamától, a Zsolnay gyár egyszerűbb, kevésbé tehetőseknek szánt szériájából. Fruzsi lányom elejtette. Annyira fájt, úgy zokogtam, mintha meghalt volna valakim. Mikor lecsillapodtam, egyből beugrott a vonatkozó rész a Csokoládé című filmből, amikor a böjti széllel vándorló jóboszorkány lánya elejtette az urnát, amiben a nyughatatlan nagymama hamvai voltak. A hamvak továbbrepültek a hideg északi széllel, ők pedig maradtak, otthont és barátságokat építettek.

A bögre még megvan, 7 éve várja, hogy eljusson ahhoz az ötvöshöz, aki új életet ad a törött cserepeknek, medálokat készít belőlük. 7 éve kezdtem intenzív önmagamépítésbe, vannak jelei, hogy már megérkeztem az új otthonomba, lehet, hogy viselet lesz az összetört múltból.

Persze, lehet a könnyebb úton is járni. Aki kevésbé szereti a drámát, annak itt vannak Klári kerámiái, amik eleve önmagukban hordozzák a múlt értékeit, a modern mindennapokba beilleszthető, szerethető formában. Nem kell összetörni és újjáéleszteni őket ahhoz, hogy otthonok és barátságok fontos kellékei legyenek. 😊 (Szathmári Kornélia Ágnes – művészetterapeuta)

A nefelejcses széria itt:

Nefelejcses kerámiák

Továbbiak

Női BORklub

Női BORklub Jó hír azoknak a hölgyeknek, akik hiányolták már