Rólam

Plesovszki Klára vagyok, békéscsabai kerámikus. A műhelyem vintázs kézműves kerámia műhely, és ajándékbolt a weben. Szeretem a nosztalgikus tárgyakat magam körül. Vidéki stílusú kerámiákat készítek, provence-i, modern, egyben rusztikus érzettel, amik megfelelnek a modern kor igényeinek. Szinte minden lakberendezési stílusba beilleszthetők, variálhatók egymással.

Azt szeretném, hogy a kerámiáim igazi használati kerámiák legyenek, ne a polcon nézegessék őket, hanem a mindennapokat tegyék szebbé, legalább arra a kis időre, amíg megissza az ember a kávét vagy a teát. 

Mivel én is állandóan rohanok, tudom, hogy milyen jó az ember lelkének, amikor egy kicsit megpihenhet. 

A minták ihletői a kertem virágai. A botanikai motívumok a kedvenceim, a növények kimeríthetetlen forrást biztosítanak ehhez a szenvedélyhez.

A kerámiáim egyediek, fehér agyagból, korongon, vagy öntési technológiával, máz alatti kézi festéssel készülnek. A festés közvetlenül a kiégetett tárgy felületére kerül, majd átlátszó mázzal vonom be, így a fizikai hatásoknak ellenáll. Az alapanyagok káros anyagtól mentesek. A termékek mosogatógépben és mikrohullámú sütőben való használata nem ajánlott.

Média megjelenések:

„Éjszakákon át dolgoztam a munkám mellett, de megérte!”

"Édesanyám, virágosat álmodtam!" - egy keramikusművész alkotásai

A menzai retro tejeskávé titka

Hiába, így van az, ha valakinek kalandos útján advent kerámia angyalai vigyázták lépteit…

Hazahúzó - Békéscsabai látogatás (film)

Képzettség:

Művelődésszervező / Rendezvényszervező 
Lakberendező 
Kerámia és porcelánfestő, fazekas
Népi játszóházi foglalkozásvezető